Nieuws

Nielsen: Instagram op mobiel groter dan Twitter

Instagram groeit explosief en telt bijna 32 miljoen gebruikers per maand. Tegenover 30,8 miljoen van Twitter.

De overname door Facebook heeft Instagram geen windeieren gelegd. Op smartphones is de app zelfs populairder dan sociaal-netwerkrivaal Twitter. Dit blijkt uit de laatste gegevens van onderzoeksbureau Nielsen.

Instagram staat met stip op de zevende plek in de top tien van meest gebruikte smartphone apps. Grofweg 32 miljoen mensen maken er maandelijks gebruik van. Met een gebruikerstoename van 66 procent op jaarbasis is het tevens de snelst groeiende app.

Twitter is de hekkensluiter van de top tien met 30,8 miljoen gebruikers per maand.

Unieke gebruikers
Het onderzoek van Nielsen gaat uit van het gemiddelde aantal unieke gebruikers per maand, van 18 jaar en ouder, in de maanden januari tot en met oktober 2013. Hierbij is enkel gekeken naar apps voor iOS en Android.

De officiële nummers vertellen trouwens een ander verhaal. Instagram heeft 150 miljoen actieve gebruikers tegenover 230 miljoen van Twitter. De fotodeeldienst groeit echter explosief, de microblogsite kan dit niet bijhouden.

Toppositie
Het mag geen verrassing zijn de Facebook de toppositie bekleedt. Ruim 103 miljoen verschillende mensen gebruiken deze app elke maand. Hier komt niets bij in de buurt. Overigens is de grootste winst van het sociale netwerk misschien nog wel de aankoop van Instagram.

Ook Twitter was in de markt om Instagram te kopen, maar greep mis. Facebook trekt dus aan het langste eind, omdat alleen hun investering al meer gebruikers per maand telt dan Twitter. Dat is veel waard in de concurrentiestrijd waarin beide bedrijven proberen hun marktwaarde te vergroten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business