Nieuws

Gebruik Microsoft Sharepoint is verdubbeld in drie jaar

Het gebruik van Microsoft Sharepoint is in drie jaar tijd verdubbeld. Vooral in grotere organisaties is het aanwezig. Dat blijkt uit een onderzoek voor ons gratis seminarie van 17 december over het digitale kantoor.

H [related_article id=”161452″] et gebruik van Microsoft Sharepoint is in drie jaar tijd verdubbeld . Vooral grotere organisaties gebruiken Sharepoint. Dat blijkt uit een onderzoek naar aanleiding van ons gratis seminarie van 17/12 over het digitale kantoor.

De cijfers komen van Computer Profile. In december 2013 treft Computer Profile bij 32 procent van de Belgische bedrijfsvestigingen met 50 of meer medewerkers een Microsoft SharePoint-oplossing aan. Ten opzichte van de situatie een jaar geleden is dat een groei van 3 procentpunt. Hiermee vermindert de groei. In 2010 had Sharepoint nog een penetratie van amper 16 procent.

Microsoft Sharepoint bestaat al meer dan tien jaar en onderging in al die tijd een behoorlijke verandering. De toepassing dient in eerste instantie als oplossing voor content- en documentmanagement en de uitbouw van een intranet.

De voorbije jaren werden andere functionaliteiten toegevoegd, zoals enterprise search (via overname van Fast). Er kwam ook een onvermijdelijke cloudoplossing (als onderdeel van Office365). De overname van Yammer, meer dan een jaar geleden, zal Microsoft Sharepoint ook "socialer" moeten maken. De focus ligt namelijk niet alleen op het bewaren en delen van documenten en bestanden, maar ook op het samenwerken met anderen. 

Al deze aanpassingen zijn nodig om Sharepoint te doen voldoen aan de hedendaagse vereisten van bedrijfssoftware. En die kent enkele bekende vereisten: software moet sociaal en mobiel.zijn en in de cloud te gebruiken.

Op 17-12 organiseren we een gratis seminarie over het digitale kantoor in onze succesvolle Business Meets IT-reeks. Op de website van Business Meets IT vindt u hiervoor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business