3D-printers kunnen echt voor alles ingezet worden, zelfs voor het "printen" van een pizza. Dat ziet er bovendien nog best smakelijk uit.

Advertentie

De "food replicators" uit Star Trek komen weer een klein stapje dichterbij, dankzij de Foodini 3D-printer van Natural Machines.

Met een fotocollage demonstreert de start-up Natural Machines, gevestigd in Barcelona, hoe je met behulp van hun Foodini voedselprinter je eigen pizza kan “printen”. Momenteel gaat het wel nog om een prototype en geen commercieel product.

De Foodini begint met het vormen van een pizzabodem door het deeg in een spiraalvorm uit te spreiden. Daarna volgt een spiraal met tomatensaus. De kaas en oregano moeten met de hand worden toegevoegd en vervolgens kan de pizza worden gebakken. Het bakken moet wel nog in een oven gebeuren, want de Foodini kan gerechten alleen warm houden.

Het blijft overigens niet bij pizza’s, de voedselprinter van Natural Machines kan ook onder meer pasta, hamburgers en koekjes maken in minder dan tien minuten. De Foodini heeft vijf capsules om verse ingrediënten in te laden. Daarbij is het vooral belangrijk dat die ingrediënten de juiste textuur hebben om geprint te worden.

Volgens The Daily Dot verwacht Natural Machines om de Foodini tegen midden volgend jaar als commercieel product op de markt te brengen. De voedselprinter zou een prijskaartje krijgen van rond de 1.300 dollar. Dat is aan de dure kant voor een keukenapparaat, maar eerder goedkoop voor een 3D-printer.