De einddatum van de verkoop van Windows 7 stond gepland op 30 oktober 2013, maar Microsoft lijkt die datum nu te hebben geschrapt.

Advertentie

Microsoft was oorspronkelijk van plan om op 30 oktober 2013 te stoppen met de verkoop van Windows 7 uit een doosje, maar lijkt nu terug te komen op die beslissing.

Eind vorige week schreven onder meer onze collega’s van ZDNet.com dat Microsoft sinds 30 oktober 2013 is gestopt met de verkoop van Windows 7, nadat die datum in alle stilte werd toegevoegd aan het Windows lifecycle fact sheet.

Microsoft heeft die datum nu in alle stilte weer geschrapt en vervangen door de melding dat de datum nog zal worden bepaald. Een gecachte versie van de webpagina toont wel nog steeds 30 oktober 2013 als einddatum, wat erop duidt dat Microsoft de pagina inderdaad recent heeft aangepast.

De softwarereus lijkt dus van plan om Windows 7 voorlopig nog te blijven verkopen. De reden voor het uitstel is echter niet helemaal duidelijk.

Het einde van de verkoop van Windows 7 uit een doosje – wanneer het ook mag komen – is overigens nog maar het begin van het einde voor het populaire besturingssysteem. Pc-fabrikanten mogen dan nog geruime tijd hun nieuwe toestellen standaard van Windows 7 voorzien en ook de ondersteuning blijft nog enkele jaren doorgaan.

De gratis ondersteuning van Windows 7 met Service Pack 1 geïnstalleerd, loopt pas af op 13 januari 2015. De ondersteuning voor Windows 7 zonder Service Pack is reeds op 9 april 2013 afgelopen. Microsoft zal wel gratis beveiligingsupdates blijven aanbieden tot het einde van de verlengde ondersteuning op 14 januari 2020. Het is bovendien altijd mogelijk dat die datum nog wordt verlengd, zoals het geval was bij Windows XP.