Nieuws

Opslagsystemen in bedrijven: NAS stijgt, SAN daalt

De meest voorkomende opslag-oplossing in Belgische bedrijven is het storage area network (SAN). Maar NAS komt opzetten. Dat blijkt uit een analyse voor ons gratis seminarie over business continuity.

De meest voorkomende storage-oplossing bij Belgische bedrijven is het storage area network of SAN. Maar NAS (network attached storage) komt opzetten. Dat blijkt uit een analyse naar aanleiding van ons gratis seminarie over business continuity

We beroepen ons op een rondvraag van Computer Profile bij Belgische bedrijfslocaties met meer dan honderd medewerkers. De meest voorkomende storage-oplossingen bij deze in kaart gebrachte groep betreft dus SAN. Zowat de helft van de geïnterviewde locaties geeft aan gebruik te maken van dergelijke systemen.

In de afgelopen twee jaren laat het storage area network geen echte schommelingen zien. SAN daalt (licht) bij bedrijfslocaties met meer dan 100 medewerkers. NAS daarentegen klimt in twee jaar tijd sterk: van 25 naar 33 procent in deze doelgroep.

Overigens kunnen we stellen dat NAS het goed doet bij de kleinere kmo. Uit eigen cijfers van Smart Business (naar aanleiding van het ICT-Jaarboek) blijkt dat NAS bij bedrijven met minder dan 50 werknemers een penetratie heeft van 21 procent, tegenover 8 procent voor SAN.

Meer informatie over het gratis seminarie rond business continuity vindt u op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business