Dr. Laurence Shatkin deed onderzoek naar de minst stressvolle jobs met een goed salaris. Hieruit blijkt dat IT-managers het niet zo zwaar te verduren hebben.

Advertentie

Sommige mensen hebben stress nodig om te excelleren, terwijl anderen juist het liefst zo min mogelijk aan hun hoofd hebben. Dr. Laurence Shatkin deed onlangs onderzoek naar meer dan zevenhonderd beroepen. Hieruit blijkt dat IT-managers het niet zo zwaar te verduren hebben.

Zij staan op een glansrijke zevende plaats in het rijtje van best betaalde banen met minimale stress.

Hoe je stress ervaart is voor iedereen anders. Toch heeft elke baan een bepaalde stressfactor. Deze is het laagst voor wiskundigen. Tevens mogen politieke wetenschappers, sterrenkundigen en docenten recht niet klagen. Datzelfde geldt voor economen en actuarissen. Zij zitten veilig op kantoor om risico"s in te schatten.

Op de zevende plek vinden we IT-managers. Het stressniveau hangt uiteraard af van de werkdruk en de hoeveelheid storingen ze moeten verhelpen. Gebeurt dit laatste in het weekend of "s avonds dan brengt dat toch weer net wat extra spanning met zich mee. Desondanks zit je als IT"er best goed.

De beroepsgroepen die je beter laten horen, zien of lachen vervolledigen de top tien. Respectievelijk audiciens, opticiens en orthodontisten hebben een zeer aardig salaris. Zonder dat daar veel stress tegenover staat.

Er zijn ook beroepen die juist veel van je vragen. Deze banen bevatten vaak grote verantwoordelijkheden. De lijst wordt aangevoerd door psychiatrische assistenten, die patiënten met geestelijke problemen en beperkingen ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten.

Wie stress graag uit de weg gaat dient ook de meldkamer van het alarmnummer te vermijden. Fysiotherapeuten in de geestelijke gezondheidszorg maken de top drie compleet.

 

(Beeld: Davi Sales Batista)

Advertentie