De afgelopen tien jaar is de HR-afdeling gemiddeld met ruim een vijfde gekrompen. Digitalisering en werknemers hebben het HR-werk gedeeltelijk overgenomen.

Advertentie

De afgelopen tien jaar is de HR-afdeling gemiddeld met ruim een vijfde gekrompen. In 2012 was er gemiddeld nog slechts één HR-medewerker op 75 werknemers. Digitalisering, automatisering en de (overige) werknemers hebben het HR-werk gedeeltelijk overgenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Berenschot.

De verklaring hiervoor zoekt Berenschot in de toegenomen automatisering en de ontwikkeling dat we steeds meer HR-taken zelf uitvoeren, het zogenaamde self-service. “HR heeft het afgelopen decennium veel aandacht gehad voor het verbeteren en automatiseren van HR-processen”, aldus het onderzoek. Het gevolg hiervan is dat de HR-afdeling hiermee op termijn op zichzelf heeft weten te besparen.

Op 17/12 organiseren we een gratis seminarie over het digitale kantoor in onze succesvolle Business Meets IT-reeks. Op de website van Business Meets IT vindt u hiervoor meer informatie.

 

Advertentie