Volgens marktonderzoeker IDC krijgt Apple vanaf volgend jaar nog meer druk van Google. IDC voorspelt dat Android de tabletmarkt in 2017 zal domineren met een marktaandeel van 58,8 %.

Advertentie

Heel wat mensen predikten bij de lancering van de eerste iPad door Apple dat er geen markt was voor tablets. Niets bleek minder waar.

Tablets vliegen vandaag nog altijd als zoete broodjes over de toonbank. Niet enkel de goedkopere modellen, ook de duurdere exemplaren – iPad Air of Samsung Galaxy Tab 3 – verkopen erg goed. Onderzoeksbureau IDC verwacht vanaf nu echter een langzamere groei.

Net zoals in de wereld van de smartphones verwacht IDC dat Android ook in de tabletmarkt de leiding zal nemen. Apple zal zich met iOS tevreden moeten stellen met een tweede plaats, en de derde positie is weggelegd voor Microsoft.

De verschillen in marktaandelen zullen met de tijd alleen maar blijven groeien. In 2012 was het verschil tussen Android- en iOS-tablets nog klein met respectievelijk 52% en 45,6% van de koek. IDC verwacht dat de kloof tegen 2017 veel groter zal worden. Het onderzoeksbureau spreekt over een marktaandeel van 58,8% voor Android en 30,6% voor iOS. IDC verwacht dat het aandeel van Windows de komende jaren stilaan zal groeien.

 

Het bureau voorspelt ook dat de kleinere tablets (7 en 8 inch) in 2017 veel populairder zullen zijn dan de gewone tablets (9 tot 11 inch).

Advertentie