Uit een recente wereldwijde survey van Tech Pro Research blijkt dat 41 procent van de bedrijven in 2014 meer aan IT-beveiliging zal uitgeven dan in 2013.

Advertentie

Beveiliging staat ook voor 2014 hoog op de agenda bij IT-professionals. In een recente survey van Tech Pro Research, zegt 41 procent dat het IT-beveiligingsbudget in hun bedrijf in 2014 hoger zal liggen dan in 2013.

In totaal werden wereldwijd 244 IT-professionals bevraagd van zowel grote als kleine organisaties. De resultaten werden verzameld in het rapport IT Security: Concerns budgets, trends and plans.

41 procent van de respondenten zegt dat ze hun IT-beveiligingsbudget volgend jaar zullen verhogen. Dat is een stijging van 16 procent ten opzichte van het aantal budgetverhogingen in 2013. Slechts 11 procent van de respondenten zegt dat het IT-beveiligingsbudget in 2014 lager zal liggen dan dit jaar.

Twee derde van de respondenten geeft aan dat ze zich momenteel meer zorgen maken om IT-veiligheid, als gevolg van de verschillende nieuwsberichten over inbreuken en datalekken, die tijdens het afgelopen jaar in de media zijn verschenen.

De belangrijkste zorg voor 2014 is het veiligheidsrisico dat Bring Your Own Device (BYOD) met zich meebrengt in een professionele omgeving.