Nieuws

Amazon wil pakketjes laten bezorgen door drones

De Amerikaanse webwinkel Amazon wil binnen vier à vijf jaar pakjes laten bezorgen door drones. De levertijd zou daarmee ingekort worden tot ongeveer een half uur.

Wil je niet wachten tot de volgende ochtend om een pakje van Amazon te ontvangen? Volgens topman Jeff Bezos hoeft dat binnen pakweg vier tot vijf jaar niet meer. De Amerikaanse webwinkel wil pakjes laten bezorgen via drones. Amazon zou de levertijd op die manier kunnen inkorten tot een half uur.

Bezos onthulde de gloednieuwe dienst, Prime Air, gisterenavond tijdens het tv-programma ’60 Minutes’ op de Amerikaanse zender CBS.

Amazon zou de drones al verschillende maanden getest hebben in een geheim onderzoekscentrum in Seattle. De drones pikken de pakketjes op in het distributiecentrum en vliegen vervolgens binnen dertig minuten naar de bestemming.

Uiteraard is de dienst enkel mogelijk voor kleine pakjes tot zo’n 2,3 kilogram binnen een straal van ongeveer 16 kilometer rond een Amazon-distributiecentrum. Voor skilatten of plasma-tv’s moet je toch nog op een koerier wachten.

De lancering is nog niet voor morgen. Bezos schat dat het nog vier tot vijf jaar zou duren vooraleer hij Prime Air kan uitrollen. Het progamma moet immers nog goedgekeurd worden door de U.S. Federal Aviation Administration.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business