Belgacom lanceert volgend jaar de Belgacom Cloud voor zijn internetklanten. Er wordt eerst een testfase voorzien waar 10.000 klanten aan mogen deelnemen.

Advertentie

Belgacom gaat volgend jaar van start met een clouddienst voor zijn klanten met een Belgacom Pack met vast internet.

Met Belgacom Cloud kunnen klanten hun foto’s, video’s, muziek en andere bestanden op een beveiligde manier bewaren in de wolken. Om de veiligheid en privacy te verzekeren, werkt Belgacom samen met het Finse F-Secure.

Klanten kunnen de bestanden in de cloud synchroniseren met hun pc, laptop, tablet of smartphone. Er zijn apps voorzien voor iOS, Android en Windows Phone. Zo hebben ze altijd en overal toegang tot hun documenten en kunnen ze deze delen met anderen.

Bovendien zullen klanten ook op Belgacom TV toegang hebben tot hun documenten in de cloud. Dat zal niet alleen kunnen op hun eigen tv, maar ook op die van een familielid of vriend. Daarnaast kunnen ook bestaande cloud-diensten, zoals Dropbox, in de Belgacom Cloud worden geïntegreerd.

De Belgacom Cloud wordt aangeboden aan klanten met een Belgacom Pack met vast internet. Standaar krijgen ze 2GB gratis volume of 5GB wanneer ze ook hun mobiel abonnement in hun Pack combineren. Tegen betaling kan dat opslagvolume nog worden uitgebreid.

Vooraleer de dienst volgend jaar officieel van start gaat, lanceert Belgacom midden december een testfase waaraan 10.000 klanten kunnen deelnemen. Wie de dienst graag wil testen, kan zich nog tot en met 6 december inschrijven op www.belgacom.be/cloud. Je moet dan wel vast internet hebben bij Belgacom en geregistreerd zijn op de eServices.

Advertentie