Nieuws

Boze YouTube-gebruikers beginnen petitie

Het nieuwe reactiesysteem bij YouTubefilmpjes valt niet in goede aarde bij trouwe gebruikers van de videosite.

Als je commentaar wil leveren op een video op YouTube, heb je daar tegenwoordig een Google+-account voor nodig. Bij veel gebruikers van de filmpjessite valt deze nieuwe regeling niet in goede aarde. Met een onlinepetitie proberen zij het oorspronkelijke reactiesysteem terug te krijgen. De petitie, opgesteld door een anonieme gebruiker, vind je hier.

Google heeft de nieuwe regeling twee maanden geleden ingevoerd. Deze houdt onder meer in dat conversaties "relevanter" worden (lees: minder grof) en dat uploaders meer mogelijkheden krijgen om commentaren te beheren.

[related_article id=”158901″]

Verwijt van censuur
Maar de initiatiefnemer van de petitie verwijt Google dat het zich bemoeit met zijn sociaal leven en dat het probeert de anonimiteit van gebruikers te tackelen. “Google probeert censuur op te leggen, tenzij wij dezelfde wereldvisie hebben als zij”, schrijft hij op zijn website. Andere critici zien het als een poging om het aantal gebruikers van Googles sociaal netwerk op te drijven.

Op moment van schrijven is de klaagbrief al door 189.000 mensen ondertekend. Een van hen is Jawed Karim, de man die in april 2005 de allereerste YouTubevideo uploadde. Zijn reactie op de nieuwe regeling van Google is niet mis: "Waarom heb ik verdomme een Google+-account nodig als ik op een video wil reageren?"

Error
Wie gisteravond trouwens een video wilde uploaden, kreeg enige tijd een foutmelding. De normaal zo bestendige website heeft er kort uitgelegen, maar het probleem werd snel hersteld. “Sorry voor het ongemak”, aldus YouTube in een korte verklaring aan CNet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business