Nieuws

Yahoo gaat intern dataverkeer versleutelen

Als reactie op spionagepraktijken van de NSA, gaat Yahoo een encryptielaag toevoegen aan de informatie die intern tussen zijn datacenters stroomt.

Als reactie op de toenemende onrust bij gebruikers over de berichten van spionage door overheidsdiensten, gaat Yahoo zijn gebruikersdata beter encrypteren.

Yahoo CEO Marissa Mayer schrijft in een blogpost dat het bedrijf tegen het einde van het eerste kwartaal van 2014 alle informatie die tussen zijn datacenters stroomt, van een encryptielaag zal voorzien. Daarnaast zullen gebruikers de mogelijkheid krijgen om zelf alle informatie die ze met Yahoo delen te versleutelen.

[related_article id=”158578″]

De plannen volgen op de recente onthulling dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA het dataverkeer tussen de internationale datacenters van Google en Yahoo aftapt, als onderdeel van een operatie met de codenaam MUSCULAR. Google heeft eerder al laten weten dat het als reactie hierop de encryptie van het intern dataverkeer gaat versterken.

Dit soort beveiligingsupdates door grote technologiebedrijven wordt stilaan schering en inslag, sinds klokkenluider Edward Snowden een half jaar geleden geheime informatie van de Amerikaanse inlichtingendienst naar buiten heeft gebracht. De bedrijven proberen op die manier hun gebruikers gerust te stellen dat hun gegevens veilig zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business