Apple lanceert een update voor de online versie van iWork, die het mogelijk maakt om met meerdere mensen tegelijk aan een document te werken.

Advertentie

Apple heeft tijdens zijn iPad-evenement eind oktober ook enkele nieuwe functies voor iWork in iCloud gedemonstreerd, die het mogelijk maken om in realtime samen te werken aan een document. De nieuwe functionaliteit werd deze week met een update aan de software toegevoegd.

Wanneer je in groep aan een project werkt in de online versie van iWork, zie je een lijst van mensen die op dat moment het document aan het bewerken zijn en welke aanpassingen ze uitvoeren. Een gelijkaardige functie is al langer in Google Docs aanwezig en sinds kort ook in de Office Web Apps van Microsoft.

De update voegt ook de mogelijkheid toe om documenten te organiseren in mappen en documenten, rekenbladen of presentaties rechtstreeks vanuit de iCloud-apps af te drukken via  het Tools-menu.

Apple biedt iWork en iLife sinds kort gratis aan bij de aankoop van een nieuwe Mac, iPhone of iPad. Het kantoorpakket kreeg ook een opfrisbeurt, maar die werd niet zo goed ontvangen door gebruikers die enkele veelgebruikte functies uit de software zagen verdwijnen. Apple heeft ondertussen wel laten weten dat het enkele van die ontbrekende functies binnenkort opnieuw zal toevoegen.