Nieuws

Snapchat zegt nee tegen 3 miljard van Facebook

De even vreemde als populaire fotoapp Snapchat heeft een bod van drie miljard dollar van Facebook afgewimpeld.

Toen Facebook anderhalf jaar geleden 1 miljard dollar betaalde voor Instagram, verklaarde menigeen het sociaal netwerk voor gek. Waarom zoveel uitgeven aan een fotoapp, die op dat moment nog geen inkomsten had?

Het kan nog gekker, want nu wil Facebook drie keer zoveel betalen voor een app met foto’s die niet bestaan.

Beelden verdampen
De overname van Instagram heeft in elk geval goed uitgepakt voor Facebookbaas Mark Zuckerberg, die nu zijn oog heeft laten vallen op de volgende veelbelovende fotoapp.

De Wall Street Journal meldt dat hij een bod van drie miljard dollar heeft gedaan op Snapchat, dat zich toelegt op foto’s en teksten die verdampen als je ze bekijkt. Na tien seconden vernietigen ze zichzelf. Vreemd genoeg is het absurd hoge bod afgewezen, Snapchat houdt de boot vooralsnog af.

Facebook wil tieners terug
Wat is hier aan de hand? Facebook zakt behoorlijk in populariteit bij jongeren, zoals we onlangs al meldden. Met de overname van Snapchat zou het weer veel zieltjes terug kunnen winnen, want de dienst is zeer in trek onder tieners en jonge volwassenen.

Snapchat lijkt namelijk een veilige manier om compromitterende foto’s van jezelf te sturen naar je vrienden. Deze beelden houden immers snel weer op te bestaan.

Of toch niet? Er is al aangetoond dat ze gewoon in het geheugen van je toestel worden opgeslagen, maar dan met een andere bestandsextensie. Ze zijn terug te halen door die extensie weer aan te passen.

Snapchat heeft geen haast
Dit neemt niet weg dat de fotoapp razendsnel blijft groeien, tot een nog onbekende hoogte. De 23-jarige Snapchat-oprichter Evan Spiegel heeft dan ook nee gezegd tegen het bod van Facebook, volgens Wall Street Journal omdat hij de groei van zijn bedrijf nog wil afwachten en op zijn vroegst in 2014 een besluit neemt over eventuele verkoop.

En er is nog een tweede reden. De waarde van het nog maar twee jaar oude bedrijf wordt geschat op 4 miljard dollar door de Chinese gigant Tencent, die ook belangstelling heeft. Tencent maakt de populairste messenger in China, WeChat.

Wall Street Journal beweert tot slot dat Facebook al eerder een bod heeft gedaan op Snapchat, van 1 miljard dollar. De netwerksite wil de fotoapp ook graag hebben omdat het steeds meer verdient met mobiele advertenties op smartphones.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business