Nieuws

Internetextensies .vlaanderen en .brussels vanaf zomer 2014 in gebruik

De lancering van de nieuwe internetextensies .vlaanderen en .brussels gaat na de zomer van 2014 van start en zal in vier fases gebeuren.

De domeinnaambeheerder DNS Belgium heeft zijn plan van aanpak bekendgemaakt voor de lancering van de nieuwe internetextensies .vlaanderen en .brussels.

De lancering zal in vier fases gebeuren en gaat na de zomer van 2014 van start. Het gevaar is dat speculanten massaal domeinnamen gaan beginnen registeren om ze achteraf tegen woekerprijzen door te verkopen, het zogenaamde cybersquatting. DNS Belgium hoopt door de gefaseerde aanpak dit fenomeen te vermijden.

Tijdens de eerste fase zullen bedrijven, merkhouders, overheden en verenigingen domeinnamen met de nieuwe extensies kunnen claimen voor hun websites en e-mailadressen. Ze krijgen voorrang op het grote publiek om discussies of misbruik te vermijden. Wordt een domeinnaam meer dan één keer aangevraagd, dan zal er een veiling plaatsvinden.

In een tweede fase zal elke Belgische burger een domeinnaam kunnen aanvragen met daarin zijn of haar achternaam, of een combinatie van voor- en achternaam. Dat gebeurt volgens het principe wie het eerst komt, het eerst maalt. In de derde fase kan iedereen ter wereld een domeinnaam met de nieuwe extensies aanvragen, zonder daarbij te moeten aantonen dat ze er aanspraak op maken. Net als in de eerste fase wordt in deze fase een veiling georganiseerd wanneer een domeinnaam meer dan één keer wordt aangevraagd.

Pas in de vierde fase kan iedereen wereldwijd zonder beperkingen en zonder dat er een veiling aan te pas komt domeinnamen met de extensies .vlaanderen en .brussels registreren, net zoals dat nu al het geval is voor de .be-domeinnamen die DNS Belgium beheert. DNS Belgium zal voor het eind van het jaar de prijzen bepalen die het aan de verkopers van domeinnamen gaat aanrekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business