Twitter heeft donderdag succesvol zijn eerste beursdag afgesloten. Mogelijk is het aandeel bij het startschot op de New York Stock Exchange nog te goedkoop aangeboden.

Advertentie

Tenzij je helemaal niet op social media zit, is het je vast niet ontgaan dat Twitter donderdag met groot succes zijn eerste beursdag heeft afgesloten.

De microblogdienst uit San Francisco opende gisterochtend op 26 dollar per aandeel. Met 70 miljoen verse aandelen voor het grijpen en driemaal zoveel vraag, was Twitter al zo’n geschatte 18 miljard dollar waard nog vóór het belletje rinkelde op de New York Stock Exchange.

Dat is nogal opmerkelijk voor een bedrijf dat al zeven jaar bestaat maar nog nooit winst heeft gemaakt. Maar dit heeft investeerders er niet van weerhouden om te vechten om aandelen, de prijs zelfs even opdrijvend tot net iets boven de 50 dollar – en daarmee boven het aandeel Facebook (48 dollar).

Aan het eind van de dag sloot het aandeel op 45 dollar, waarmee de sociaalnetwerksite 1,82 miljard dollar heeft opgehaald (1,4 miljard euro). Dat had gezien het enthousiasme onder beleggers veel meer kunnen zijn, maar Twitters adviseurs hebben ervoor gewaakt om niet dezelfde fout te maken als Facebook, dat lange tijd onder de openingswaarde dook.

Uiteraard zijn hiermee een paar mensen rijk geworden, al dan niet virtueel. Bijvoorbeeld topman Dick Costolo en Twitter-medeoprichters Jack Dorsey en Ev Williams. De Wall Street Journal berekent dat het aandelenpakket van Costolo nu ineens 346 miljoen dollar waard is.