Nieuws

Microsoft maakt realtime samenwerken mogelijk in Office Web Apps

Een update voor de online versie van Office maakt het mogelijk om met meerdere mensen tegelijk aan een document te werken.

De Office Web Apps van Microsoft hebben ondersteuning gekregen voor samenwerken in realtime. Vanaf nu kan je met meerdere mensen tegelijk aan hetzelfde document werken.

De documenten worden automatisch opgeslagen. Je collega’s zien dus meteen de aanpassingen die je doorvoert. Ben je niet langer verbonden met het internet, dan kan je het document offline verder bewerken en zullen je aanpassingen gesynchroniseerd worden van zodra je weer online gaat.

[related_article id=”161452″]

Het aantal mensen dat tegelijk aan een document kan werken is bij Word en Excel onbeperkt, maar bij PowerPoint is er een harde limiet van 20 personen. Wanneer je met meerdere personen tegelijk een document bewerkt, kan je te allen tijden zien wie welke aanpassingen uitvoert.

Microsoft versterkt hiermee de positie van zijn Office Web Apps tegenover het online kantoorpakket Docs van Google, dat deze functies al langer aanbiedt. Beide pakketten zijn gratis, maar de Office Web Apps zijn momenteel nog niet zo ingeburgerd als Google Docs.

Daarnaast werden ook de individuele webapps van een update voorzien. In Word werden de mogelijkheden om je document op te maken verbeterd en kan je vanaf nu woorden zoeken en vervangen. In Excel kan je nu ook cellen verslepen en rekenbladen herschikken. PowerPoint heeft onder meer een nieuwe functionaliteit gekregen om afbeeldingen bij te snijden.

Microsoft heeft de update van Office Web Apps woensdag uitgerold voor gebruikers van SkyDrive en Office 365. Zijn de nieuwe functionaliteiten voor jou nog niet zichtbaar, dan zal je mogelijk nog enkele dagen geduld moeten hebben tot de uitrol voltooid is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business