Nieuws

Google Chrome gaat malwaredownloads blokkeren

Google heeft een nieuwe functie toegevoegd aan testbrowser Chrome Canary om gedownloade malware te herkennen en blokkeren.

Je Chrome-browser zal binnenkort in staat zijn om gedownloade malware te herkennen en blokkeren. De functie kan reeds worden getest door gebruikers van Chrome Canary.

Canary is een versie van Chrome voor ontwikkelaars en testers. Nieuwe functies worden hier eerst geïntroduceerd en op punt gesteld, vooraleer ze in de officiële versie van de browser verschijnen.

[related_article id=”158901″]

Google heeft recent een functie aan Chrome Canary toegevoegd om downloads automatisch te blokkeren wanneer die als malware worden herkend. Zo wil Google helpen voorkomen dat je als gebruiker schadelijke software op je systeem installeert. Internet Explorer en Firefox zijn overigens al langer in staat om je downloads op malware te scannen.

Om de malware te detecteren, maakt Google gebruik van zijn eigen Safe Browsing-programma, dat op zoek gaat naar schadelijke websites en deze markeert. Safe Browsing wordt ook door andere webbrowsers gebruikt en dagelijks worden er zo’n 10.000 nieuwe websites aan de database toegevoegd.

Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer deze nieuwe functie in de officiële versie van Chrome zal verschijnen. In een recente update kreeg de browser wel al een resetknop, waarmee je de browserinstellingen met één klik naar hun standaardwaarden kan herstellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business