BBM, de chatapplicatie van BlackBerry, telt wereldwijd 20 miljoen nieuwe gebruikers sinds de lancering van de app voor Android en iOS vorige week.

Sinds de lancering van BlackBerry Messenger (BBM) voor Android en iOS vorige week, heeft de chatapplicatie er naar eigen zeggen meer dan 20 miljoen nieuwe gebruikers bijgekregen.

BBM is vergelijkbaar met WhatsApp of Facebook Messenger, maar was tot voor kort enkel beschikbaar voor BlackBerry-gebruikers. Oorspronkelijk was een lancering op Android en iOS voor eind september gepland, maar door problemen moest de uitrol toen worden stopgezet. Sinds vorige week is de Android- en iOS-versie van BBM eindelijk officieel beschikbaar.

Dat veel gebruikers zaten te wachten op de app, mag blijken uit het aantal downloads. BBM schoot in verschillende landen meteen naar de eerste plaats van de meest populaire gratis apps, zowel in de Google Play Store (35 landen) als de Apple App Store (107 landen).

BlackBerry meldt in een blogpost dat de applicatie er op een week tijd ruim 20 miljoen nieuwe gebruikers bij heeft. Dat brengt het totale aantal (actieve) gebruikers over alle platformen heen op meer dan 80 miljoen.

Wil je de app zelf eens uitproberen, dan kan je hem gratis downloaden in de Google Play Store (Android) of de Apple App Store (iOS). Je moet wel eerst een BlackBerry ID aanmaken vooraleer je de applicatie kan gebruiken.