Een recent onderzoek brengt de voordelen voor Belgische bedrijven naar voren rond Big Data. Belgische bedrijven zouden tot 20 procent kunnen besparen met Big Data.

Advertentie

Onderzoek brengt de voordelen voor Belgische bedrijven naar voren  rond Big Data. Belgische bedrijven zouden tot 20 procent kunnen besparen met Big Data.

Het onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Ricoh Europe en focust zich op het digitaliseren van bedrijfskritische papieren documenten voor zakelijke besluitvorming. Leidinggevenden begrijpen, zo blijkt, maar al te goed dat er waardevolle zakelijke informatie in papieren documenten ligt.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Coleman Parkes Research onder 735 managers en besluitvormers op het vlak van IT. De deelnemende respondenten kwamen uit Europa waaronder ons land. 

70 procent van hen is het ermee eens dat het digitaliseren en ‘ontgrendelen’ van deze fysieke documenten de zakelijke besluitvorming zou verbeteren. Daarbij gelooft 80 procent van de Belgische leidinggevenden dat het digitaliseren van papieren documenten tussen de 5 en 20 procent van hun jaarlijkse kosten zou besparen.

“Leidinggevenden zijn zich ervan bewust dat de zakelijke mogelijkheden van Big Data verder gaan dan het digitale. Ze moeten ook de fysieke documenten aanpakken die eveneens cruciale zakelijke inzichten bevatten", stelt Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium & Luxemburg. "Gezien het feit dat leidinggevenden onder druk staan om de juiste beslissingen te nemen om hun bedrijven uit de recessie te leiden, oordelen ze dat het digitaliseren en verhogen van de beschikbaarheid van gegevens uit fysieke documenten hun zakelijke besluitvorming zou verbeteren." 

Advertentie