Siemens Enterprise Communications wordt Unify. Hiermee verandert het bedrijf van naam. Unify is onder meer actief in de behoorlijk drukke markt van unified communications.

Advertentie

De nieuwe naam van Siemens Enterprise Communications luidt Unify. Hiermee verandert de joint-venture tussen investeringsbedrijf The Gores Group en Siemens AG dus  redelijk ingrijpend van naam. De nieuwe brand werd onthuld tijdens een live webcast op gelijktijdige evenementen in München en New York.

Het gaat om een zogenaamde rebranding, al is het wel een grondige. Aan de verhouding tussen de aandeelhouders wordt niets gewijzigd. Siemens AG heeft 49 procent van de aandelen, The Gores Group als private investeerder de overige 51 procent.

De doelstelling van Unify is, naar eigen zeggen, om de manier waarop bedrijven wereldwijd communiceren te veranderen en te verbeteren. Er moet minder tijd en moeite gaan naar het managen van die communicatie en meer in het uitvoeren ervan, klinkt het in het persbericht. 

De naam Unify verwijst naar unified communication, een van de specialisaties van het bedrijf: "unifying" de communicatie en collaboration toepassingen in organisaties en samenwerking centraal stellen. Concurrenten van Unify in deze (drukke) markt zijn namen als Alcatel-Lucent, Microsoft (met Lync), Mitel, Avaya, IBM en Cisco. 

Advertentie