Nieuws

Verkoper is eenzame wolf

Face-to-face meetings blijven cruciaal voor verkopers. Toch blijven ze vooral op zichzelf aangewezen om hun verkoopgesprek te onderbouwen. Dat blijkt uit onderzoek in aanloop van het Business Meets IT seminarie over sales & marketing automotion.

Face-to-face meetings blijven cruciaal voor verkopers om deals binnen te halen. Toch blijven de verkopers vooral op zichzelf aangewezen om hun verkoopgesprek te onderbouwen. Dat blijkt uit onderzoek in aanloop van het Business Meets IT seminarie over sales & marketing automotion.

In de enquête die het bedrijf dINK uitvoerde bij ongeveer 80 leidinggevenden in verkoop en marketing, geeft 80% van de respondenten aan dat een face-to-face meeting nodig is om deals binnen te halen.

Rapporten

Toch blijven de verkopers vooral op zichzelf aangewezen om hun verkoopgesprek te onderbouwen met presentaties. 75% geeft aan dat ze tijd verliezen met aanpassen van Powerpoint presentaties. Verkoop en marketing delen deze bezorgdheid, zowel bij grote als kleinere bedrijven.

Slechts een derde van bedrijven verlangt gestructureerde rapporten van de verkoopgesprekken. De rest volgt de verkoop op met informele rapportering. De verkoper moet het hebben van zijn notities en geheugen: slechts 15% maakt het rapport op tijdens het verkoopgesprek. Daarenboven verliezen verkopers tijd om de juiste informatie te vinden. Bij 55% van de KMO’s is er geen centraal portaal dat de informatie voor verkopers samenbrengt.

Input

Bovenal blijkt er een kloof tussen marketing en verkoop. Slechts de helft van de respondenten in verkoop is tevreden over de kwaliteit van specifieke verkoopinstrumenten die marketing aanreikt, zoals verkoopargumenten, competitie-analyse en onderbouwde referenties. Marketing schat de kwaliteit van hun werk 40% hoger in dan collega"s in verkoop.

Op 1 oktober organiseren we een seminarie over Sales & Marketing Automation in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer info: //www.businessmeetsit.be/events/148359/seminar-sales-marketing-automation-1-10-2013-/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business