Nieuws

Mozilla geeft vroege testversie aanraakvriendelijke Firefox vrij

Mozilla brengt een vroege testversie uit van Firefox for Metro, die is geoptimaliseerd voor het touchscreengedeelte van Windows 8.

Firefox for Metro, zo kondigt Mozilla op zijn blog aan, is vanaf nu beschikbaar in het Aurora-testkanaal waar de opensourcestichting zijn vroegrijpe software vrijgeeft. De browser is speciaal ontwikkeld voor het touchgedeelte van Windows 8 en biedt verschillende gestures voor de bediening.

De vroege testversie ondersteunt de Share-functie van Windows 8 en heeft de adresbalk onderaan het scherm zitten. Het is mogelijk om wachtwoorden en bookmarks te synchroniseren via Firefox Sync. Mozilla zegt dat de browser ondersteuning heeft voor WebGL en in staat zal zijn om HTML5- of Webm-video"s af te spelen.

Testers die Firefox for Metro willen uitproberen, zullen wel door wat hoepels moeten springen om de browser aan de praat te krijgen. Eerst moet Firefox Aurora als standaardbrowser voor Windows 8 worden gekozen, waarna je in het ‘metro’-startscherm Aurora moet opzoeken en starten. Firefox for Metro is alleen beschikbaar op Windows 8, niet Windows RT.  

[related_article id=”161452″]

De ontwikkeling van deze aanraakvriendelijke browser heeft al heel wat voeten in de aarde gehad. Tussen de lancering van het eerste prototype en deze alfaversie zit zo’n anderhalf jaar aanlooptijd en de definitieve zal pas begin volgend jaar in de Windows Store verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business