BlackBerry zou nog voor het einde van het jaar tot veertig procent van zijn personeelsbestand willen schrappen. Het lot van de Canadese telefoonmaker lijkt bezegeld.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!The Wall Street Journal kwam woensdag met het nieuws naar buiten dat BlackBerry opnieuw een massale ontslagronde voorbereidt, die ‘enkele duizenden werknemers’ door het hele bedrijf zal treffen.

De krant, die zich op bronnen binnen het bedrijf baseert, zegt dat BlackBerry voor het einde van het jaar tot veertig procent van het personeel op straat wil zetten. De ontslagen zouden gefaseerd worden uitgevoerd, waarbij geen enkele afdeling gespaard blijft.

BlackBerry’s zei in maart van dit jaar nog dat 12.700 werknemers in dienst heeft. Als het percentage van The Wall Street Journal klopt, zouden 5.080 mensen op zoek moeten naar een nieuwe baan.

In de tussentijd is het bedrijf nog altijd bezig om ‘strategische opties’ te bekijken, waarbij een verkoop of privégang tot de mogelijkheden behoort. Het lijkt er hard op dat de telefoonmaker in stukken zal worden verkocht aan de hoogste bieder, waardoor de kans steeds kleiner wordt dat de kenmerkende zwarte telefoons volgend jaar nog in de winkel zullen verschijnen.