Microsoft heeft ondersteuning voor IMAP en OAuth toegevoegd aan haar e-maildienst Outlook.com.

Advertentie

Microsoft heeft de veelgevraagde ondersteuning voor het IMAP-protocol toegevoegd aan haar e-maildienst Outlook.com. Ook de ondersteuning voor OAuth werd toegevoegd.

Het bedrijf maakte het nieuws zelf bekend tijdens een Ask Me Anything-sessie op Reddit. Een blogpost op het Outlook Blog legt uit waarom Microsoft de ondersteuning voor IMAP heeft toegevoegd, naast de ondersteuning voor het eigen Exchange ActiveSync.

“Hoewel we geloven dat EAS het meest robuuste protocol is om te verbinden met je e-mail, zijn er nog steeds toestellen en apps die nog niet zijn geüpgrade naar EAS. IMAP is een ouder protocol en wordt wijd ondersteund op feature phones en andere e-mailclients zoals die op een Mac. We hebben jullie feedback luid en duidelijk gehoord dat dit belangrijk was.”

Daarnaast geeft IMAP, samen met OAuth, ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden om apps en diensten te bouwen die een meerwaarde bieden bovenop Outlook.com. Microsoft heeft meteen ook enkele diensten aangekondigd die reeds integreren met de e-maildienst, waaronder TripIt, Sift, Slice, motley*bunch, Unroll.me, OtherInbox en Context.IO.

Advertentie