Aandeelhouders van Dell hebben gestemd over een uitstap uit de beurs. Het is een van de grootste bedrijven die de jongste jaren terug in privéhanden komt.

Advertentie

Dell komt in privéhanden voor 24,9 miljard dollar na een stemming door de aandeelhouders op donderdag.

De deal is vastgelegd aan 13,75 dollar per aandeel met bijkomend een dividend van 13 cent per aandeel. Aan 13,88 dollar per aandeel komt dat dus neer op een totale deal van 24,9 miljard dollar. De deal betekent ook dat de aandeelhouders 8 cent per aandeel krijgen als het bedrijf zijn cijfers bekendmaakt in november.

De prijs ligt hoger dan het 24,4 miljard dollar dat in februari nog voorgesteld werd.

In een mededeling die oprichter en hoofd Michael Dell deed, zei hij van ‘blij’ en ‘energetisch’ te zijn om verder te gaan met de pc-bouwer. “Als een privébedrijf met een sterke privékapitaalpartner zullen we onze klanten bedienen met slechts één doel en zullen we met innovaties komen die hun helpen hun doelen te bereiken.”

Met de huidige deal hebben Michael Dell en de andere investeerders 75 procent van het bedrijf in handen. Volgens hem zal het bedrijf in pc’s blijven geloven, een uitspraak die hij nu kan doen zonder daarvoor op de beurs afgestraft te worden.

Advertentie