Nieuws

Vier mythes rondom de cloud ontkracht

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de technologie, is het belangrijk dat organisaties snappen wat cloud computing precies is - en vooral ook wat het niet is. Ontdek vier mythes over cloud computing, en de feiten.

Cloud computing is de grootste technologische ontwikkeling sinds de transitie van mainframe naar client-server computing. Cloud verandert de manier waarop organisaties en consumenten omgaan met technologie. Ondanks dat er heel veel aandacht uitgaat naar cloud computing, leven er nog veel misverstanden over de technologie.

Nu veel organisaties overgaan van het pc-tijdperk naar het cloud-tijdperk gaan zij op zoek naar een manier om hun dienstverlening aan te passen en hun personeelsbestand te versterken. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de technologie, is het belangrijk dat organisaties snappen wat cloud computing precies is – en vooral ook wat het niet is. Hieronder volgen vier mythes over cloud computing, en de feiten. 

1. Cloud is geen plaats 

Sommige organisaties spreken over ‘verplaatsen naar de cloud’, alsof het gaat om een verhuizing naar een ander kantoor of een andere stad. De cloud kan echter overal zijn – in een datacenter op uw kantoor of die van iemand anders. Het is een flexibelere en efficiënte manier van het leveren, gebruiken en omarmen van IT-diensten. 

2. Cloud is geen lock-in 

Cloud gaat om openheid en open source voor zoveel mogelijk mogelijkheden en flexibiliteit. Organisaties hoeven zich niet te schikken naar standaard oplossingen maar moeten de mogelijkheid hebben om de beste soft- en hardware te kiezen voor hun eigen organisatie. 

3. Cloud is geen eiland

Veel organisaties denken dat ze een keuze moeten maken voor een publieke of private cloud. Bij een publieke cloud wordt de infrastructuur gebruikt door verschillende organisaties, bij een private cloud wordt de infrastructuur opgezet voor één bedrijf.

De beste manier is juist een hybride benadering die de pluspunten van zowel public als private cloud eruit pikt en daarmee de organisatie volledige interconnectiviteit, toegang en flexibiliteit geeft. 

4. Cloud is niet top-down 

Cloud computing wordt bottom-up gedragen door innovatieve en flexibele gebruikers. Cloud heeft de traditionele, stugge benadering voor IT-dienstverlening veranderd. Individuele business units maken zelf de beslissing om over te gaan naar de cloud. Dat is precies wat de cloud-revolutie zo krachtig maakt en de consumerization (de trend dat consumenten voorlopen in technologische ontwikkelingen en dit ook deze mate van adoptie verwachten van hun werkgever) van IT versterkt deze beweging.

Gebruikers zijn al zo ver en het management moet zijn best doen om bij te blijven. De mensen die met cloud aan de slag gaan zullen profiteren van een grotere flexibiliteit en innovatie dan hun concurrenten. 

Sommige organisaties blijven moeite hebben om met de cloud aan de gang te gaan en de voordelen op een rijtje te krijgen. Maar de cloud is er en is niet per se wat veel mensen denken dat het is. Veel organisaties weten precies wat cloud computing inhoudt en hebben de technologie succesvol ingezet. Door het inzetten van nieuwe cloud-definities en te leren van cloud pioneers kunnen andere organisaties schaalbare en succesvolle cloud-strategieën ontwikkelen die precies passen bij de wensen van de organisatie. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business