Virtualisatie is de norm in het hedendaagse datacenter. Met een nieuw aanbod rond mid-range storage wil aanbieder EMC hierop tenvolle inspelen.

Advertentie

Mobile, cloud, big data en social, zijn de trends die David Goulden, COO van EMC naar voren schoof bij de lancering van zijn nieuwe standaard in mid-range storage. “Maar om deze trends te kunnen beantwoorden moeten bedrijven kunnen terugvallen op een platform dat ze kunnen vertrouwen.”

In dit kader EMC kondigt een nieuwe reeks VNX unified storage-systemen aan, die zorgen voor een nieuwe standaard in mid-range storage-oplossingen. De nieuwe VNX-serie belooft een sterke toename in applicatieprestaties, opslagefficiency, gebruiksgemak en gegevensbeveiliging en -beschikbaarheid. 

Jarenlang was EMC een opslagfabrikant die zich met name richtte op de zwaarde opslagsystemen. Maar EMC diversifieerde naar informatiebeheer, security en, virtualisatie. En geleidelijk aan verbreedt het zijn aanbod ook verder op naar de mid-range opslagsystemen. EMC omschreef het zelf, met lichte overdrijving, als een van de belangrijkste aankondigingen uit zijn geschiedenis.

Virtualisatie

Virtualisatie is zowat de drijfveer in dit verhaal. Steeds meer organisaties maken gebruik van virtualisatietechnologie en cloud computing. Hierdoor zijn ze veel beter in staat flexibel en efficiënt te opereren. Soms zijn er wel duizenden virtuele machines in gebruik om de enorme hoeveelheid data te verwerken. En deze trend gaat verder: bedrijven hebben storage-systemen nodig die hen in staat stellen meer te doen met minder resources.

Ook flash-technologie doet steeds meer zijn intrede in het datacenter. Normaal gesproken zijn enkel een paar flash drives (gemiddeld 5 procent of minder van de totale capaciteit) nodig om de prestaties van virtuele applicaties te optimaliseren.

VNX

EMC introduceert in deze context zijn nieuwe VNX-serie die gebruikmaakt van de nieuwste Intel Sandy Bridge-technologie en MCx-software (multi core optimization) die flash-geoptimaliseerd is en de prestaties van virtuele applicaties aanzienlijk versnelt. “Een game changer voor de toekomstige inzet van mid-range storage in de cloud en in het datacenter”, aldus Rich Napolitano, President, Unified Storage Division van EMC. Dit, in combinatie met de integratie met VMware vSphere, maakt VNX, volgens Napolitano, het ideale platform voor elke organisatie die gebruik maakt van virtualisatie.

Voorts maakte EMC bekend dat het eerder dit jaar aangekondige Software-Defined Storage-platform ViPR zal later deze maand beschikbaar komt. Dat is veel eerder dan wat veel waarnemers verwachtten. ViPR biedt de mogelijkheid om zowel de storage-infrastructuur alsook de data in die infrastructuur te beheren.

Advertentie