[Partner info] Over Eurofiber Eurofiber is een onafhankelijke en gespecialiseerde leverancier van glasvezelverbindingen, met vestigingen in Brussel (B) en  Maarssen (NL). Er werken ruim 145 mensen. Eurofiber behoorde in 2009 en 2011 tot de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux en kreeg daarmee een plaats in de Deloitte Fast50-ranglijst. In 2010 en 2011 behaalde […]


[Partner info] Over Eurofiber

Eurofiber is een onafhankelijke en gespecialiseerde leverancier van glasvezelverbindingen, met vestigingen in Brussel (B) en  Maarssen (NL). Er werken ruim 145 mensen. Eurofiber behoorde in 2009 en 2011 tot de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux en kreeg daarmee een plaats in de Deloitte Fast50-ranglijst. In 2010 en 2011 behaalde Eurofiber een notering in de Deloitte EMEA Technology Fast500.

Landelijk dekkend open netwerk


Eurofiber heeft een eigen glasvezelnetwerk, dat zich uitstrekt over Nederland en België en vertakkingen heeft naar Duitsland. Het netwerk heeft in 2013 een totale lengte van 16.500 kilometer. Er zijn meer dan 7.000 klantlocaties aangesloten. Eurofiber breidt het netwerk voortdurend uit. Het is bijna helemaal ondergronds en daarmee zeer veilig. Het netwerk wordt 24 uur per dag beheerd vanuit het Network Operations Center (NOC) van Eurofiber.

Het netwerk van Eurofiber is volledig open. Het is geschikt voor alle soorten protocollen en diensten en gebruikers kunnen zelf kiezen van welke leveranciers zij diensten afnemen. Met de loskoppeling van verbindingen en diensten onderscheidt Eurofiber zich in de markt. Partners vullen de verbindingen van Eurofiber aan met hun producten en diensten. 

Eurofiber biedt verschillende soorten verbindingen over zijn netwerk:
•        Onbelichte glasvezelverbindingen – verbindingen die gebruikers zelf belichten.
•        Optische transmissiediensten – verbindingen tot 800 Gbps over DWDM.
•        Ethernetdiensten – verbindingen vanaf 10 Mpbs.

Klanten in alle sectoren

Organisaties van klein tot groot en in allerlei branches maken gebruik van de glasvezelverbindingen van Eurofiber voor veeleisende toepassingen die een snelle transport van grote datavolumes vergen. Sectoren die gebruikmaken van deze verbindingen zijn de financiële sector, handel, industrie, transport, zorg, media en entertainment, hospitality, onderwijs en de overheid. In de telecomsector gaat ruim 25% van het internetverkeer in Nederland over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%. Ook voor kleine en middelgrote organisaties biedt Eurofiber kostenefficiënte oplossingen. 

bedrijfsgegevens:
Eurofiber
Chris de Laet
Culliganlaan 4A1
B-1831 Diegem (Brussel)

Tel : +32(0)2/307.12.00  
Fax : +32(0)2/307.12.90 
[email protected] 
www.eurofiber.be