Nieuws

De tijd waarin de grootste ondernemingen de kleinsten overtroffen ligt achter ons.

[Partner info] Mobiel zijn in uw onderneming:  Wat als u uw management mee kon nemen onderweg

De verleiding is groot tegenwoordig om als onderneming steeds mobieler te worden en te werken met toestellen die al jarenlang sterk in opmars zijn: de personal digital assistant (PDA), vervolgens digitale en ultraportable tablets, tot uiteindelijk de smartphone.
Al deze toepassingen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Het is slechts het topje van de ijsberg, aldus Philippe Tailleur, CEO van Sage België, de marktleider voor beheersoftware voor KMO’s.


Philippe Tailleur, CEO

Naast technologische innovatie is het interessant om de impact van mobiele apparaten op een onderneming onder de loep te nemen, evenals de manier waarop een onderneming hiermee omgaat op het gebied van organisatie, management en aanpak. Wij bij Sage zijn van mening dat de toegang tot het web in 2014 vooral via mobiele apparaten zal gebeuren in plaats van via pc’s. Ongeacht de nieuwe applicaties zijn dergelijke apparaten het middelpunt van de belangstelling. Ze hebben dan ook niet alleen hun sporen nagelaten in het privéleven van het grote publiek, maar ook op het werk. Het zijn vaak de eigen werknemers (zoals de nieuwe talenten uit de Generatie Y) die dergelijke nieuwe apparaten in hun vrije tijd gebruiken, en hieruit ideeën halen om deze te implementeren in het bedrijfsleven.
Nieuwe technologieën zijn tegenwoordig niet meer uit de werkomgeving weg te denken. Werknemers die in hun privéleven reeds vertrouwd zijn met de laatste nieuwigheden, kunnen deze op het werk dus volop benutten. Dit is voornamelijk het geval voor smartphones en tablets, die door de consumenten werden gepopulariseerd. De consumenten streven er steeds meer en meer naar om ook op hun werk mobiel te zijn. Om als onderneming hieraan tegemoet te komen, kan men niet achterop blijven. Nieuwe technologieën implementeren, werknemers nieuwe middelen geven met innovatieve interfaces aangepast aan het nieuwe zakelijke gebruik is de boodschap.

Mobiliteit, een stimulans voor commerciële efficiëntie 
Voor KMO’s is het dagelijks een uitdaging om managementsoftware te actualiseren en werknemers de hulpmiddelen te geven die aan hun verwachtingen voldoen. Ook CEO’s zijn ervan overtuigd om de stap te zetten naar mobiele software. Uit een studie van het onafhankelijke onderzoeksbureau Markess International in 2012, “Applications sur Smartphones et tablettes pour les commerciaux et les forces de vente” (cfr. ‘Toepassingen op smartphones en tablets voor ondernemingen en verkopers’), is gebleken dat 60% van de ondervraagden geïnteresseerd is in mobiele toepassingen, en zien ze deze zelfs als een stimulans voor commerciële efficiëntie.
Voor vele ondernemingen is mobiliteit zelfs onmisbaar geworden bij de uitoefening van dagelijkse taken. Alle informatie moet steeds onmiddellijk beschikbaar en aanpasbaar zijn (management indicators, topklanten, sales charts, gevoelige en vertrouwelijke informatie, …), op elk moment, waar dan ook (opmaak van offertes, bestellingen ingeven, …). Bovendien moet de beheerstoepassing steeds toegankelijk zijn, zodat alle informatie rechtstreeks kan worden doorgegeven aan andere departementen (productie, facturatie, …). Efficiënt zijn en commercieel kort op de bal spelen zijn dus een must.

Mobiele apparaten ?voor een snelle en ?innovatieve business

?Naast de verhoging van de productiviteit bevordert het gebruik van mobiele toepassingen de algemene samenwerking (informatie delen, data samenvoegen op een gemeenschappelijke basis, …), verhoogt de efficiëntie en is het gemakkelijker om informatie en gegevens uit te wisselen. Door de real-time beschikbaarheid van informatie kunnen beslissingen sneller worden genomen, waardoor een oplossing kan worden geboden aan prestatieproblemen.

De tijd waarin de grootste ondernemingen de kleinsten overtroffen ligt reeds achter ons. Het zijn tegenwoordig immers de meest snelle en innovatieve ondernemingen die de traagsten voorbijstreven.

Mobiliteit in cijfers ?(bron: Gartner)

  • In 2016 zullen er wereldwijd 1,6 miljard mobiele apparaten in omloop zijn.
  • 2/3 van de medewerkers die regelmatig onderweg zijn, zullen over een smartphone beschikken.
  • 40% van de werknemers zullen mobiel zijn.
  • Binnen twee jaar zal 20% van de commerciële instanties tablets gebruiken. In 2018 zal dit aantal oplopen tot maar liefst 70%!

 

Bij Sage is mobiliteit alomtegenwoordig.

Onze software beantwoordt aan de nieuwste technologieën en kan volledig «mobiel» worden gebruikt. Hierbij staan de noden van ondernemingen en gebruikers steeds centraal. Nuttige informatie is steeds op elk ogenblik en op eender welke plaats beschikbaar, informatie kan gemakkelijk worden gedeeld, beslissingen kunnen veel sneller worden genomen, tools bieden een ontzettend groot gebruiksgemak, mobiele apparaten zijn gemakkelijk om mee te nemen, …

 

Ontdek al onze mobiele oplossingen op ?www.sage.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business