Nieuws

Microsoft verruimt cloudopslag SkyDrive Pro en Exchange Online

Microsoft geeft zijn zakelijke gebruikers een stuk meer ruimte om online bestanden op te slaan, of dat nu bij de professionele cloudopslagdienst SkyDrive Pro of de mailboxen van Exchange Online is.

De Amerikaanse softwaremaker meldde donderdag op zijn Office-blog dat de opslagcapaciteit van mailboxen bij Exchange Online verdubbelt van 25 GB naar 50 GB. De uitbreiding is gratis en hoort volgens Microsoft “bij de belofte om voortdurend meerwaarde te leveren aan onze Office 365-klanten.”

Microsoft verdubbelt de cloudopslag voor inboxen over de hele linie: zogenoemde Exchange Online Kiosk-accounts voor buitendienstmedewerkers gaan van 1 naar 2 GB. Teampostvakken en resourcepostvakken krijgen beiden 10 GB opslag tot hun beschikking. Het totale overzicht vind je hieronder.


Bron: Microsoft

Eerder deze week kondigde het bedrijf uit Redmond ook al aan dat SkyDrive Pro, Microsofts opslagdienst voor bedrijven, een flinke dot extra opslag krijgt.

[related_article id=”161452″]

Elke gebruiker van SkyDrive Pro krijgt nu standaard 25 GB tot zijn beschikking (was 7 GB). Ze kunnen die opslag verder uitbreiden voor individuele gebruikers naar 50 of 100 GB.

SkyDrive Pro ruimer in zijn vel
Microsoft trekt ook de uploadlimiet voor SharePoint Online op naar 2 GB per bestand, bewaart weggegooide bestanden nu 90 dagen (was 30) en zet de mogelijkheid voor het bewaren van oudere versies automatisch aan. Hierdoor worden standaard de laatste 10 versies van een bestand automatisch opgeslagen.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft SkyDrive Pro weinig te maken met de naamgenoot die concurreert met diensten als Dropbox en SugarSync. SkyDrive Pro is bedoeld voor zakelijke cloudopslag van klanten die een abonnement hebben op Office 365 of SharePoint. Zij kunnen hun bestanden ofwel kwijt in de cloud, ofwel op een SharePoint 2013-server.

En over die naam gesproken: Microsoft heeft nog altijd niet bekend gemaakt hoe het zijn opslagdienst gaat noemen nadat het een rechtszaak verloor van de Britse Sky Broadcasting Group. De lancering van Windows 8.1 nadert met rasse schreden en het bedrijf zal snel met een alternatief op de proppen moeten komen.

Steek onder water
Met zijn gulle gebaar voor SkyDrive Pro en Exchange Online steekt Microsoft vooral concurrent Google de ogen uit. Gebruikers van de Google Apps-kantoorsuite krijgen standaard 30 GB tot hun beschikking en moeten die verdelen tussen Gmail, Google Drive en Picasa Web Albums.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business