Androidgebruikers die klant zijn bij Mobistar kunnen hun apps vanaf nu ook via de gsm-factuur betalen, zodat een kredietkaart niet langer nodig is.

Advertentie

Androidgebruikers die klant zijn bij Mobistar kunnen hun apps vanaf nu ook via de gsm-factuur betalen, zodat een kredietkaart niet langer nodig is.

Wie apps, spelletjes, muziek of e-books uit de Google Play Store wilt aanschaffen, moet normaal gezien een kredietkaartnummer invoeren. Omdat slechts één op drie Belgische consumenten in het bezit is van een kredietkaart, maakt Mobistar het voor haar klanten mogelijk om hun gsm-factuur of krediet op hun herlaadkaart als betaalmiddel te gebruiken.

Wanneer je als Mobistar-klant gebruik wilt maken van de nieuwe betaalwijze, moet je je Google-account koppelen aan het factureringssysteem van Mobistar door bij het kopen van een app te kiezen voor de optie om je mobiele account te factureren. Alle aankopen die je op deze manier uitvoert kan je ook raadplegen via de Klantenzone op de website van Mobistar.

Deze nieuwe betaalwijze moet Mobistar aantrekkelijker maken voor klanten die ten volle van het aanbod in de Play Store willen genieten, maar niet over een kredietkaart beschikken. Toch staan operatoren doorgaans niet te springen om betaling via de gsm-factuur aan te bieden.

Een belangrijke reden daarvoor is de zogenaamde “bill shock”, ofwel de negatieve reactie van klanten wanneer ze een telefoonrekening te zien krijgen die hoger ligt dan verwacht. Die hogere kosten zijn bovendien niet voor de operator zelf, maar voor Google bestemd. Wanneer een klant nalaat om zijn facturen te betalen, zorgt dat dus ook voor extra kosten omdat de operator voor het verschuldigde bedrag aan Google moet instaan.

Naast de nieuwe betaalwijze, zullen Mobistar-klanten vanaf nu in de Google Play Store ook een “Mobistar Selection” te zien krijgen, met een selectie van Belgische en internationale apps die door Mobistar worden aangeraden.

Eind vorig jaar maakte Mobistar het ook al mogelijk voor Windows Phone-klanten om apps via de gsm-factuur te betalen, nadat moederbedrijf Orange de dienst eerder ook al in Frankrijk en Engeland had gelanceerd. Mobistar is de eerste operator – in België en binnen de Orange-groep – om de dienst nu ook naar Android (vanaf versie 2.2 Froyo) te halen.

Advertentie