Nieuws

IBM, Oracle, Qlikview en SAS winnen terrein in BI

SAP is in ons land ruim marktleider in de markt van BI & analytics, maar moet toch wat voorsprong prijsgeven. Achtervolgers IBM, Oracle, Qlikview en SAS winnen allemaal marktaandeel. Dat blijkt uit onderzoek van Smart Business Strategies, naar aanleiding van het ICT-Jaarboek.

Business intelligence & analytics is van alle categorieën in zakelijke toepassingen het soort software dat bedrijven het minst gebruiken (slechts 26 procent geeft aan het te gebruiken). Al moeten we er meteen bij vertellen dat business intelligence, onder andere inzake
rapportering en analyse, ook vaak in andere pakketten geïntegreerd zit.

SAP is ruim marktleider in deze markt, maar moet toch een klein beetje van zijn voorsprong prijsgeven (31 procent dit jaar versus 34 procent in 2012). De voornaamste achtervolgers IBM, Oracle, Qlikview en SAS winnen allemaal marktaandeel.

De tevredenheid van BI bij de bedrijfsklanten bedraagt 7,3 op 10. SAP zit daar met 7,1 iets onder. Op maat BI-software iets boven met 7,5 op 10. Al is BI het type software dat in verhouding met andere categorieën van business software het minst op maat wordt ontwikkeld. Bij de standaardsoftware heerst Microsoft bij de kleinere, SAP bij de grotere bedrijven.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Smart Business Strategies, naar aanleiding van het ICT-Jaarboek. Smart Business werkte hiervoor samen met InSites Consulting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business