Nieuws

LinkedIn vereenvoudigt mobiel solliciteren

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dankzij LinkedIn wordt solliciteren eenvoudiger dan ooit. Vergeet papierwerk en beantwoord vacatures met enkele tikjes op je smartphonescherm.

Een cv opstellen? Volgens de makers van LinkedIn is dat binnenkort volledig overbodig. Het professionele sociale netwerk lanceert immers een Apply-knop in de laatste versie van haar iOS- en Android-app waarmee je in een vingerknip je LinkedIn-profiel naar een bedrijf stuurt. Let wel, de knop is er voorlopig enkel voor de Engelstalige gebruikers. Een wereldwijde uitrol zal pas later volgen.

Zodra je op de Apply-knop onder een vacature tikt, kun je een korte wizard volgen om te controleren of je LinkedIn-profiel actueel en compleet is. Vervolgens wordt je profiel naar de betrokken werkgever verstuurd.

[related_article id=”161563″]

De nieuwe functie komt er op vraag van de gebruikers. Dat schrijft Vaibhav Goel, Associate Product Manager bij LinkedIn, in een blogpost. “Ongeveer één op drie mensen die op zoek is naar een baan, zoekt via zijn of haar mobieltje.”

Het is nog koffiedik kijken of werkgevers gebaat zullen zijn met kandidaten die zonder cv of motivatiebrief willen solliciteren.

LinkedIn heeft ondertussen 238 miljoen actieve leden. Het afgelopen kwartaal gebruikte 33% van de leden de netwerksite via smartphone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business