De ITC legde onlangs een importverbod op voor enkele oudere modellen van de iPhone en de iPad. De regering van president Barack Obama sprak zaterdag echter een veto uit waardoor Apple toch oudere iOS-apparaten kan blijven verkopen in de VS.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De Amerikaanse Internationale Handelscommissie (ITC) ontving enkele maanden geleden een klacht omdat Apple een patent van Samsung geschonden zou hebben. De ITC besliste vervolgens dat Apple de iPhone 4, iPhone 3, iPhone 3GS, iPad en iPad 2 3G niet meer mocht verkopen in de Verenigde Staten. Het verbod zou gisteren daadwerkelijk ingaan, maar de Amerikaanse vertegenwoordiger voor buitenlandse handel, Michael Froman, sprak zijn veto uit over het importverbod. Dat meldt persbureau Belga.

Nadat de Internationale Handelscommissie een importverbod heeft uitgesproken, krijgt de president 60 dagen om de beslissing te herzien en in te grijpen. Het is opmerkelijk dat  de regering van president Obama dit effectief deed. Volgens The Wall Street Journal is het namelijk de allereerste keer sinds 1987 dat een president zijn veto gebruikt tegen de beslissing van de Internationale Handelscommissie.

Volgens Froman zou enkel de Amerikaanse consument schade hebben aan een importverbod. Daarnaast meldde hij ook dat de VS meer aandacht moet besteden aan octrooien om innovatie en economische vooruitgang te bevorderen.

Een Samsung-woordvoerder zegt teleurgesteld te zijn in de vernietiging van het importverbod.