Windows 7 is bij de helft van de Belgische bedrijven het belangrijkste besturingssysteem. Een kwart werkt nog hoofdzakelijk met Windows XP. Dat blijkt uit onderzoek van Smart Business Strategies, naar aanleiding van het ICT-Jaarboek.

Advertentie

Windows 7 is bij de helft van de bedrijven het belangrijkste besturingssysteem. Had Windows 7 drie jaar geleden nog amper 9 procent marktaandeel, dan is dat vandaag 49 procent. Een stevige opmars dus. 

Of Windows 8, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, even goed zal doen, is nog maar de vraag. Momenteel maakt het bij 8 procent van de bedrijven de dienst uit, goed voor de derde plaats. De tweede stek is voor Window XP, dat qua gebruikers sterk daalt. Toch baseert ruim één bedrijf op vier zich nog altijd op XP, en dit ruim tien jaar na de lancering van dit besturingssysteem.

Windows 7, 8 of XP? Windows blijft in elk geval heer en meester op de bedrijfs-pc. Alleen de kleine kmo ziet Apple echt als een optie.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Smart Business Strategies, naar aanleiding van het ICT-Jaarboek. Smart Business werkte hiervoor samen met InSites Consulting.

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.