De huidige CIO's weten niet hoe ze met de nieuwe generatie IT'ers om moeten gaan. Dat beweren Pekka Viljakainen en Mark Mueller-Eberstein. "De 'oudjes' moeten op een andere manier leiding leren geven aan de jonge digitale cowboys."

Advertentie

Hoe houdt u digitale cowboys in bedwang?

De huidige CIO’s weten niet hoe ze met de nieuwe generatie IT’ers om moeten gaan. Dat beweren IT-consultants Pekka Viljakainen en Mark Mueller-Eberstein. “De ‘oudjes’ moeten dringend op een andere manier leiding leren geven aan de jonge digitale cowboys”, stellen ze. Een digitale cowboy is een jonge IT-professional tussen twintig en dertig met een internationalere en socialere blik op de wereld dan de ouderen in het bedrijf. Technologie is vanzelfsprekend voor hem en dient om nieuwe dingen te leren en ideeën te verspreiden.

 

Tweede natuur

Voor digitale cowboys zijn sociale media een tweede natuur. Ze communiceren daardoor op een andere manier en houden niet van ‘meester-knechtrelaties’. Volgens Viljakainen en Mueller-Eberstein moeten CIO’s en andere leidinggevenden daaruit leren dat ze "sociaal" leiding moeten geven in plaats van ‘hiërarchisch’. “We zitten middenin een war for IT-talent”, zegt Viljakainen. “CIO"s hebben het grootste talent nodig. Je kunt niet iemand leiden die je niet wil volgen. De digitale cowboys zijn bereid je te volgen als je hen opleidt, hen beter maakt en hen ook laat winnen. Ze verwachten met andere woorden dat je hun coach wordt en niet hun leider.”

Advertentie