Nieuws

VAIO Tap 20 – Uit de kluiten gewassen tablet

Mag het een onsje meer zijn? Dat zal Sony hebben gedacht toen het de VAIO Tap 20 ontwikkelde. Het aanraakscherm van deze tablet is maar liefst 20 inch groot, net geen 51 centimeter dus.

Mag het een onsje meer zijn? Dat zal Sony hebben gedacht toen het de VAIO Tap 20 ontwikkelde.
Het aanraakscherm van deze tablet is maar liefst 20 inch groot, net geen 51 centimeter dus.
Het systeem wordt in de markt gezet als gezinsmachine: u kunt hem met twee personen tegelijkertijd bedienen, als u tenminste een ondersteund spel of dito app hebt.

Sony biedt u bij de Tap 20 drie gezinsapps aan: Family Paint is om samen te tekenen, Socialife is het sociale verzamelpunt voor alle sociale media binnen het gezin en Fingertapps Organizer is voor het bijhouden van een gezinsagenda. Het lijkt overigens een beetje vreemd om met meer dan één persoon tegelijkertijd in de agenda afspraken te maken.

All-in-one pc

Deze tablet is voorzien van een Intel Core i7-3517U, Intel Core i5-3317U of Intel Core i3-3217U processor, 4 GB of 8 GB werkgeheugen en een 750 GB of 1 TB harddisk. De VAIO Tap 20 kan worden voorzien van een bijpassend keyboard en een bijpassende muis, beide draadloos. Als u hem plat legt, is het wel een tablet, maar als u hem op de meegeleverde standaard plaatst, wordt het een all-in-one pc. Sony heeft een kickstand geïntegreerd waarmee de tablet in een hoek is te plaatsen, handig om bijvoorbeeld films of foto’s te bekijken.
Het systeem heeft de specificaties van een pc en wordt geleverd met Windows 8 of Windows 8 Professional. De resolutie van 1600 x 900 pixels valt misschien iets tegen in deze tijd en ook de Intel HD 4000 grafische kaart is niet supersonisch snel. Daar staat wel een heel aardig geluidssysteem tegenover, 2.1-kanaals luidsprekers met S-Force Front Surround 3D. De Tap 20 heeft aan de voorzijde een 1,3 megapixel HD webcam, maar als de tablet op een tafel ligt, hebt u daar niets aan, want uw tegenpartij ziet slechts het plafond of uw lamp als die daar hangt. Maar mobiel is de webcam te gebruiken om te Skypen of op andere manieren te beeldbellen. Het gebruik als fototoestel is een beetje onhandig; ziet u zichzelf al lopen? En wat u met de ondersteuning voor NFC kunt doen met zo’n enorm apparaat, zult u zelf moeten ervaren. NFC is immers bedoeld om te communiceren met andere devices door ze bijna (op maximaal tien centimeter) tegen elkaar te houden. De tablet weegt 5200 gram en past natuurlijk niet in een laptoptas, dus hem meenemen is toch wel een uitdaging. We lezen niets over de gebruiksduur van de accu die deze pc met groot scherm van stroom moet voorzien. De adviesprijs voor het instapmodel van deze Tap 20 bedraagt 1100 euro.

Hebbeding

De Tap 20 is zeker een hebbeding. Er zijn allerlei leuke toepassingen voor te bedenken. Zo zou het als platliggend smartboard kunnen worden gebruikt in het onderwijs voor totaal nieuwe educatieve apps. Of maak er een bijzettafel van, waarbij het scherm automatisch wordt aangepast op de plek waar een bezoeker zijn koffie plaatst. Gebruik hem voor bijzondere kiosktoepassingen, bij de bedrijfsreceptie, tijdens beurzen, voor presentaties enzovoort. U zult geen honderden Tap 20’s aanschaffen, maar om er eentje in de uitleenpool van de IT-afdeling te hebben kon wel eens handig zijn. De Sony Tap 20 is nice to have.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business