Het is niet omdat iemand zichzelf 'IT-projectmanager' mag noemen, dat hij ook in staat is op een effectieve manier projecten te beheren. Vijf onmisbare eigenschappen van de projectmanager op een rij.

Advertentie

Vijf essentiële vaardigheden voor IT-projectmanagers

Het is niet omdat iemand zichzelf "IT-projectmanager" mag noemen, dat hij ook in staat is op een effectieve manier projecten te beheren. Vijf onmisbare eigenschappen van de projectmanager op een rij:

 

1. Uitstekend georganiseerd en een volleerd multitasker

Goede projectmanagers houden probleemloos meerdere projecten tegelijk in de lucht en zorgen voor een strakke organisatie. Een projectmanager die meer tijd kwijt is aan uitzoeken waar hij alle informatie kan vinden dan aan het managen van zijn IT-project, is gedoemd te mislukken.

 

2. Geboren leider

Volbloed IT-projectmanagers geven hun team het gevoel dat ze in staat zijn tot grootse dingen. Ze bouwen vertrouwensrelaties met alle belangrijke partners uit zodat iedereen gezamenlijk naar dezelfde doelstellingen toewerkt.

 

3. Duidelijke communicator

Een goede IT-projectmanager zorgt er altijd voor dat er geen enkel misverstand kan bestaan over waar iedereen mee bezig is. Alle betrokkenen weten wat er gedurende de volledige looptijd van het project van ze wordt verwacht.

 

4. Goede onderhandelaar

Projectmanagers hebben vaak te maken met mensen met uiteenlopende belangen. Niet voor elke deelnemers is een project even belangrijk. Daarom is het essentieel dat een projectmanager tijd investeert in een goede relatie met elk lid van het team.

 

5. Oog voor detail

Projectmanagement draait vaak om details. Een projectmanager houdt dan ook ieder detail van een project in het oog, en is zich bewust van de invloed die elk detail heeft op het succes van het hele project.

Advertentie