Nieuws

Apple staakt rechtszaak tegen Amazon om gebruik ‘app store’

Apple laat een rechtszaak tegen Amazon vallen over het recht om het woord 'app store' te gebruiken, waardoor beide bedrijven nu zonder probleem de naam kunnen voeren.

Persbureau Reuters meldde woensdag dat districtsrechter Hamilton in de Amerikaanse staat Californië de zaak naar de prullenbak heeft verwezen. Zij doet dat op eenzijdig verzoek van Apple, die in 2011 een rechtszaak begon tegen Amazon, omdat het vond dat de Amerikaanse webwinkel geen recht had om het woord ‘app store’ te gebruiken voor zijn online thuishonk voor mobiele applicaties.

“Wij hoeven deze zaak niet langer door te zetten”, zei een woordvoerder van Apple tegen Reuters. “Met meer dan 900.000 apps en 50 miljard downloads weten consumenten waar ze hun favoriete apps kunnen kopen.”

De beslissing valt tegelijk met de viering van de vijfde verjaardag van Apples appwinkel, die het in juli 2008 lanceerde. Amazon startte zijn eigen variant in maart 2011, toen het via zijn eigen Android-appwinkel de jacht inzette op concurrenten van Google en Apple.

[related_article id=”158256″]

“We zijn dankbaar dat de rechtbank deze zaak heeft afgerond”, zei een woordvoerder tegen Amazon. “We kijken er naar uit om ons te blijven richten op het leveren van de beste mogelijke ervaring van een app store aan klanten en ontwikkelaars.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business