Veilig communiceren binnen je eigen netwerk Je zoekt snel een eenvoudig maar veilig communicatieplatform op te zetten binnen je bedrijf(je), maar je voelt er weinig voor daar een ‘publieke’ IM-omgeving als Messenger voor in te zetten. BigAnt Office Messenger garandeert je een geheel afgeschermd platform, met versleutelde communicatie via je eigen server. BigAnt Office Messenger […]

Advertentie

Veilig communiceren binnen je eigen netwerk

Je zoekt snel een eenvoudig maar veilig communicatieplatform op te zetten binnen je bedrijf(je), maar je voelt er weinig voor daar een ‘publieke’ IM-omgeving als Messenger voor in te zetten. BigAnt Office Messenger garandeert je een geheel afgeschermd platform, met versleutelde communicatie via je eigen server.

BigAnt Office Messenger bestaat uit twee modules: een servergedeelte en een client. De server draait onder Windows, de clients zijn voor uiteenlopende platformen beschikbaar: Windows, Mac OS X, Blackberry en Android (dit laatste als apk-bestand). Het opzetten van een server heb je in elk geval snel voor elkaar. Het volstaat een geschikte naam te kiezen en een vrije poort in te stellen (standaard is dat 6660). Achterliggend is een database actief; standaard staat die ingesteld op een Access database (mdb), maar desgewenst kan dat ook een (My)SQL of Oracle-database zijn.

[download_file]

Bevindt je server zich achter een firewall of NAT, houd er dan rekening mee dat je bepaalde poorten moet openzetten (standaard 6660 en 6661 TCP, en 6662 UDP).

Vanuit een grafische console kan je dan als beheerder gebruikers creëren: via een aparte download kan je een gratis registratiesleutel voor 10 gebruikers bekomen.  Voor wat grotere bedrijven die een domeinserver draaiend hebben: BigAnt Office Messenger kan zijn gebruikers ook rechtstreeks uit die AD ophalen.

Meteen erna kunnen die gebruikers zich al via de client aanmelden. Zo’n client (op Windows) gelijkt overigens erg goed op die van Live Messenger en ook de mogelijkheden zijn min of meer vergelijkbaar.
Uiteraard kan je elkaar directe berichten sturen. Blijkt iemand op dat moment offline, dan ontvangt hij dat bericht zodra hij zich weer aanmeldt. Alle communicatie tussen clients en server wordt daarbij automatisch versleuteld. Het is tevens mogelijk een bericht te versturen dat je met een wachtwoord hebt vergrendeld.  Alle tekstberichten worden standaard op de server bewaard. Naast tekstberichten is ook audio- en videochat mogelijk.  Verder kan je ook bestanden en mappen naar een of meer gebruikers tegelijk doorsturen.

BigAnt Office Messenger laat zich dankzij de remote desktop-functionaliteit ook inzetten als ‘troubleshooter’: je kan bijvoorbeeld het scherm van een collega even overnemen om haar snel weer op weg te zetten.