Halveren netwerken in prijs?

Netwerken zullen in de toekomst in prijs halveren. Dat is een van de voorspellingen in het recent verschenen Network Barometer Report van de integrator Dimension Data.

Halveren netwerken in prijs?

Netwerken zullen in de toekomst in prijs halveren. Dat is een van de voorspellingen in het pas verschenen Network Barometer Report van de integrator Dimension Data. Die fikse prijsdaling komt er omdat er steeds minder investeringen nodig zijn om netwerken te bouwen en te laten draaien. De nieuwe generatie netwerken verbruiken minder, moeten minder gekoeld worden, zijn eenvoudiger te beheren en zijn, last but not least, draadloos.

 

Vaarwel kabels

De meeste lokale netwerken bestaan voor circa 80% uit bekabelde netwerkpoorten om individuele gebruikers te verbinden en voor 20% uit WLAN-poorten voor gebruikersgroepen. Volgens Dimension Data zijn er wereldwijd steeds meer werknemers die organisaties onder druk zetten om over te stappen op netwerkomgevingen die BYOD (Bring-Your-Own-Device) ondersteunen. “De huidige netwerkgebruikers willen overal vrij gaan en staan en tegelijk draadloos toegang hebben tot informatie via hun eigen mobiele toestellen”, zegt Filip De Maeyer, Business Development Manager bij Dimension Data. “De roep om draadloze, goedkopere, netwerken zal daardoor alleen maar toenemen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business