Vijf gevaren van BYOD

BYOD wordt steeds populairder: medewerkers brengen hun eigen smartphones en tablets naar het werk, omdat die toestellen vaak slimmer, beter en sneller zijn dan de doorsnee bedrijfsapparatuur. Een goed idee, op voorwaarde dat u vijf valkuilen vakkundig afschermt.

Vijf gevaren van BYOD

Bring Your Own Device (BYOD) wordt steeds populairder: medewerkers brengen hun eigen smartphones en tablets naar het werk, omdat die toestellen vaak slimmer, beter en sneller zijn dan de doorsnee bedrijfsapparatuur. BYOD is een goed idee, op voorwaarde dat u vijf valkuilen vakkundig afschermt.

 

1.Laat de deur niet wagenwijd openstaan voor apps

Veel iPhone-bezitters bezoeken regelmatig de App Store en downloaden daar allerlei soorten apps die mogelijk data kunnen lekken, malware injecteren of de productiviteit van uw medewerkers onderuithalen. Hanteer een streng app-beleid: maken witte en zwarte app-lijsten en stel beperkingen in op knippen en plakken in apps.

 

2.Wees een verstandige Big Brother

Als u wil vermijden dat er gevoelige informatie naar de buitenwereld gelekt wordt, kan u niet anders dan BYOD-tablets en smartphones monitoren. Medewerkers houden er sowieso niet van dat de baas mee gluurt in hun persoonlijke apparaten. Probeer een balans te vinden tussen het recht van een bedrijf om te monitoren en controleren en de verwachtingen van de medewerker ten aanzien van privacy. Vraag uw medewerkers om geofencing alleen te activeren onder werktijd. Garandeer hen dat het checken van hun doen en laten buiten kantooruren en het lezen van persoonlijke e-mail en SMS niet aan de orde is.

 

3.Draai niet op voor privégesprekken

Hou spraak, SMS, data en roaming-gebruik in de gaten gehouden, en vermijd zo dat u de privé-gespreksrekeningen van uw werknemers moet betalen. Hou de kosten goed in de gaten en grijp tijdig in.

 

4. Laat geen gekraakte telefoons of tablets toe

Laat niet zomaar elk apparaat op het netwerk toe. Laat geen apparaten toe van obscure fabrikanten, want zo stelt u de organisatie bloot aan malware en virusaanvallen. Vertrouw op toestellen van bekende merken als Apple en Samsung en bekijk de rest met een kritische blik.

 

5.Schrijf een goede en evenwichtige BYOD-policy

Schrijf uw beleid ten opzichte van BYOD uit in een uitgebreide policy. Medewerkers moeten duidelijk weten wat wel en niet gecontroleerd wordt, welke apps risico opleveren, welke devices en besturingssystemen worden toegestaan, wat er qua privacy geregeld is en wat er gebeurt bij het verlies van apparatuur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business