Gartner voorspelt dat we dit jaar 3,7 biljoen dollar aan IT uitgeven

Volgens onderzoeksbureau Gartner spenderen we dit jaar wereldwijd zo'n 3,7 biljoen dollar aan IT. Volgend jaar zou de markt nog stijgen met zo'n 4% tot 3,9 biljoen dollar.

Als we alle investeringen op vlak van IT in de hele wereld zouden optellen – van computers en tablets tot volledige datacenters – zouden we volgens onderzoeksbureau Gartner aan zo’n slordige 3,7 biljoen dollar komen. Dat is meer dan in 2012 maar de groei krimpt wel. Gartner geeft als belangrijkste reden aan dat we dure computers en software steeds vaker vervangen door goedkopere tablets, smartphones en cloud-diensten. Een andere reden is de fluctuatie van de wisselkoersen.

Ook al is de groei kleiner dan in 2012, Gartner verwacht wel dat de groei in 2014 opnieuw groter zal zijn. Het onderzoeksbureau voorspelt dat we volgend jaar zo’n 4,1% meer zullen uitgeven aan IT voor een totaalbedrag van 3.900.000.000.000 dollar.

Vorige week maak Gartner bekend dat pc’s nog altijd goed zijn voor de tweede beste categorie in de totale IT-uitgaven. De verkoopcijfers dalen echter pijlsnel. De mobiele apparaten (smartphones en tablets) doen het dan weer erg goed want deze verkoopresultaten blijven groeien. In 2013 zullen er zo’n 2,4 miljard toestellen verscheept worden en dat is een stijging van zo’n 6% ten opzichte van vorig jaar.

De grootste uitgavenpost blijft gereserveerd voor de telecomdiensten. Gartner verwacht dat we dit jaar met zijn allen zo’n 1,7 biljoen dollar zullen uitgeven aan breedbandinternet, telefonie en mobiele data.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business