Nieuws

21-jarig wizkid verzamelt 25 miljoen dollar voor betaalapp

De 21-jarige Lucas Duplan heeft bij investeerders 25 miljoen dollar opgehaald voor een betaalapp. Clinkle zou cash geld en kredietkaarten overbodig maken.

Lucas Duplan (21) is net afgestudeerd aan de Stanford University. Hij heeft zo’n slordige 25 miljoen dollar kunnen ophalen bij investeerders voor zijn betaalapp Clinkle. De app is nog niet gelanceerd maar zou baanbrekend zijn omdat ie cash geld en kredietkaarten volledig overbodig maakt.

Zo’n 18 geïnteresseerden legden samen 25 miljoen dollar op tafel voor de ontwikkeling van Clinkle. Onder andere Intel, Qualcomm en VMWare investeren mee. Duplan werkt ondertussen samen met 50 werknemers aan de app.

“Dit is niet zomaar een sociale app”, vertelde Duplan aan TechCrunch.com. “Dit is een fundamentele wijziging van ruilhandel. Mobiel betalen bereikt een sociaal level”. Clinkle zou het immers mogelijk maken om betalingen uit te voeren met je telefoon zonder nieuwe kassasystemen.

Volgens bètatesters is de installatie van de app erg eenvoudig. Eerst moet je je bankgegevens invoeren en een veiligheidscode kiezen. Vervolgens kun je vrienden toevoegen die de app eveneens gebruiken. Transacties gebeuren echter via een derde bank, de Clinkle Cash. Gebruikers kunnen geldtransacties in zogenoemde Clinkle dollars.

Het ziet er echter nog niet naar uit dat we Clinkle snel met zijn allen zullen gebruiken. Voorlopig zijn er kleine testgroepjes aan de slag met Clinkle. In de toekomst zullen er nog eerste grote proefprojecten op enkele scholen lopen en pas als alles op punt staat, volgt een release voor het grote publiek.

Een voormalige Clinkle-werknemer verklaarde aan TechCrunch.com dat het bedrijf geen percentage op transacties zal vragen maar een andere manier zoekt om inkomsten te genereren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business