Belgische boekenliefhebbers hebben er een digitale boekenwinkel bij. Google Play Books is vanaf vandaag in ons land beschikbaar.

Advertentie

Het heeft lang geduurd, maar in België begint de beschikbaarheid van Google Play-content op gang te trekken. Na apps en muziek, kan je nu ook voor e-books terecht in Googles online winkel.

In Google Play Books vind je digitale boeken die je kan lezen in je browser, op je Androidsmartphone of -tablet, op je iPhone of iPad, of op je e-reader. Je kan de boeken kopen via de website of de speciale app voor Android en iOS.

Het aanbod is erg uitgebreid en beslaat zowel fictie als non-fictie, in het Nederlands, Frans en Engels. Die talen staan wel allemaal wat door elkaar en er is op het eerste zicht geen mogelijkheid om op taal te filteren.

Je kan bij Google Play Books zowel terecht voor nieuwe als al wat oudere boeken. Naast een betalend assortiment, zijn er ook gratis boeken te vinden. Het gaat dan vaak om oude klassiekers van grote auteurs als Victor Hugo, Jules Verne of William Shakespeare.

Naast België werd de boekenwinkel vandaag ook in Oostenrijk, Portugal en Ierland gelanceerd. Het is nu alleen nog wachten tot Google ook tv & film, magazines en devices bij ons beschikbaar maakt.

Advertentie