Nieuws

Belgische ondernemingen investeren opnieuw in IT

Volgens het analysebureau Kable gloort er eindelijk licht aan het eind van de tunnel en plannen Belgische ondernemers voor dit jaar opnieuw investeringen in IT.

Belgische ondernemingen investeren opnieuw in IT

De eurocrisis zorgde bij de Belgische bedrijven lang voor een voorzichtig IT-investeringsklimaat en bij sommige zelfs voor serieuze besparingen. Volgens het analysebureau Kable gloort er eindelijk licht aan het eind van de tunnel en plannen Belgische ondernemers voor dit jaar opnieuw investeringen in IT.

Uit een bevraging bij bedrijven uit twaalf verschillende sectoren blijkt dat 36% van alle ondernemingen hun IT-budgetten dit jaar met 33% verhogen in vergelijking met 2012. Het aantal bedrijven dat aan inkrimpen denkt, is geslonken van 40% in 2012 tot 28% in 2013.

Hosted model

59% van de respondenten is ook van plan om tegen het einde van 2014 meer te gaan investeringen in technologieën van de toekomst, zoals mobiele technologie, ‘groene IT’ en Business Intelligence.

Vooral kleine en middelgrote ondernemingen willen daarvoor beroep doen op een hosted model (39%); bij de grote ondernemingen denkt slechts 15% aan zo’n oplossing op maat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business