Nieuws

iTunes heeft 74% van de digitale muziekmarkt in handen

De digitale muziekmarkt zou zo'n 9 miljard dollar waard zijn. In zeven jaar tijd is het succes van iTunes vervijfvoudigd. Apple is met ruim 74% marktaandeel de absolute marktleider.

Uit een onderzoek van Asymco blijkt dat iTunes goed is voor zo’n 74% van de digitale muziekmarkt. Jawel, ook streamingdiensten zoals Deezer, Spotify en Rdio zitten in de studie verwerkt. Hun marktaandeel stelt echter weinig voor.

Het onderzoeksbureau beweert dat iTunes goed is voor zo’n 6,9 miljard dollar inkomsten per jaar. Dat cijfer is de afgelopen zeven jaar vervijfvoudigd. De totale opbrengsten van de digitale muziekmarkt bedragen jaarlijks zo’n 9,3 miljard dollar.

[related_article id=”158256″]

Een ander interessant aspect is dat software-aankopen vaak in de vergeethoek geduwd worden terwijl ze ontzettend veel opbrengsten voor Apple genereren.

Apple verkoopt het overgrote merendeel van haar software exclusief via de Mac App Store en dat levert stapels geld op. Het gaat hier immers niet uitsluitend over kleine toepassingen. Ook grote kleppers zoals OS X, iLife, iWork en professionele tools zoals Aperture, Final Cut Pro, Motion, Compressor en Logic Pro gaan als zoete broodjes over de digitale Apple-toonbank.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business