Nieuws

Wordt PaaS de belangrijkste clouddienst?

Tot hiertoe is Platform as a Service (PaaS) relatief klein binnen de markt voor clouddiensten, maar Forrester voorspelt dat de technologie misschien de belangrijkste cloudservice van de komende jaren wordt.

Wordt PaaS de belangrijkste clouddienst?

Tot hiertoe is Platform as a Service (PaaS) relatief klein binnen de markt voor clouddiensten, maar onderzoeksbureau Forrester voorspelt dat de technologie misschien wel de belangrijkste cloudservice van de komende jaren zal worden. De grootste troef van PaaS is dat het bedrijven een ontwikkelingsplatform biedt waarop eigen applicaties gebouwd en gehost kunnen worden, terwijl Infrastructure as a Service (IaaS) bedrijven infrastructuur verschaft om on-demand virtuele machines, storage, databases en andere diensten op te draaien en Software as a Service (SaaS) cloudgebaseerde versies van applicaties biedt.

 

Beginners en gevorderden

Volgens Forrester beginnen grote cloudaanbieders zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Salesforce.com langzaamaan de voordelen van PaaS in te zien en bieden ze bedrijven naast de meer klassieke IaaS- en SaaS-diensten ook PaaS aan. Gevorderde developers en system operators (DevOps) die de infrastructuur willen controleren waar applicaties op draaien, zullen zich volgens Forrester als een vis in het water voelen bij AWS, minder ervaren developers die PaaS willen verkennen vanuit IaaS of SaaS zullen dan weer meer aan hun trekken komen bij Salesforce. Andere PaaS-leveranciers die zich op beginnende programmeurs richten, zijn CloudBees, Cordys, Mendix en MioSoft. Gevorderde DevOps kunnen hun hart ophalen bij IBM, Google, Engine Yard en RackSpace.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business